In ultima sedinta a Comitetului Executiv al AJF Dambovita s-a luat decizia reluarii competitiei juniorilor A1 la Liga a 4-a, decizie contestata de Arman Mihalachioiu, directorul general de la Roberto Ziduri. Din informatiile noastre, 11 cluburi au solicitat sa nu se joace cu juniori in deschidere, obligatoriu la acest nivel, solicitare respinsa in unanimitate de Comitetul Executiv al AJF Dambovita. Directorul echipei din Ziduri spune ca exista riscul ca echipa de seniori sa se infecteze de la echipa de juniori, acestia schimbandu-se in acelasi vestiar.

”Este adevarat ca in regulamentul de desfasurare a competitiei este stipulat ca se va intampla in returul acestui campionat. Dar, vreau sa aduc la conostinta faptul ca, inaintea desfasurarii acestei sedinte a CEX, 11 echipe din 16 au depus solicitare ca acest lucru sa nu se intample, tinand cont de conditiile actuale din tara. Haideti sa fiu mai explicit: pentru juniori nu exista obligativitatea testarii. Tinand cont de asta, stim cu totii ca la Liga a 4-a juniorii se schimba in acelasi vestiar cu seniorii. Daca unul din acesti copii este pozitiv asimtomatic exista riscul sa se imbolnaveasca toti, nu? Daca unul din acești copii, pozitiv asimptomatic, pica pe teren și doamne ferește de ce e mai rău, cine răspunde ?”, a transmis Armand Mihalachioiu.

”Ăsta este interesul AJF-ului, de a face bani la buget?”

Directorul general de la Roberto Ziduri spune ca reluarea competitiilor la juniori ar genera costuri suplimentare pentru echipe, costuri care sunt suportate cu greu de echipe, avand in vedere situatia din tara. ”Un transfer costa 50 de lei, o viza anuala costa 10 lei, la baremul de arbitraj se mai adauga 75 de lei, ca sa nu mai vorbim de asistenta medicala. La un calcul rapid, ne arata ca numai legitimarea jucatorilor ar insemna 1200 lei, viza medicala inca 1000 lei pentru un lot de 20 de jucatori. La aceste aspecte nu se gandeste nimeni? Sau tocmai asta este interesul, de a face bani la bugetul AJF-ului?”.

”In campania dinaintea alegerilor domnul Prisacaru ne spunea ca taxele pentru legitimarea, transferul si viza juniorilor va fi ZERO”

Armand Mihalachioiu spune ca in campania dinaintea alegerilor presedintele Ciprian Prisacaru a promis ca taxele pentru legitimarea, transferul si viza juniorilor va fi zero, insa acum echipele sunt puse sa plateasca. ”In campania dinaintea alegerilor pentru funcția de președinte al AJF Dambovita, domnul Prisăcaru ne spunea, sunt lucruri prinse în programul domniei sale, că va oferi facilități echipelor, iar printre acestea se numără taxe ZERO pentru legitimarea, transferul și viza juniorilor. Ori, tocmai ce v-am spus mai înainte care sunt aceste costuri. Ca sa nu mai spun de suportarea a jumătate din baremul de arbitraj, dar pentru asta sa spunem că ar mai fi timp, așa cum spunea dumnealui, prin atragerea de sponsori.

Dar ce facem cu taxele despre care am vorbit ? In mod normal, înaintea fiecărei ședințe de Comitet Executiv, se afișează ordinea de zi pe site-ul AJF-ului, iar reprezentantul nostru acolo ar trebui sa ne consulte și să voteze cum decide majoritatea. Ori, in acest caz, nu ne-a întrebat nimeni, nimic. Domnul Draganescu ar trebui sa tina cont de faptul că este reprezentantul nostru in acel for și să susțină cauza majorității, nu interesele clubului domniei sale. Ar fi interesant de aflat cum s-a votat privind acest aspect. Cu siguranță că a fost majoritate absolută. Niciun vot împotrivă”. 

”Cum se va da campioana la juniori? Se vor disputa 16 meciuri, desi regulamentul spune altceva”

Oficialul de la Ziduri spune ca echipa care va castiga campionatul nu va intruni conditiile pentru a reprezenta judetul la etapa interjudeteana organizata de FRF, aceasta neavand numarul minim de meciuri disputate. ”Poate ne explică și nouă cineva, cum vor da campioana județeană la juniori, ținând cont că vor fi posibile pentru a se disputa 16 meciuri, iar regulamentul prevede altceva? La acest aspect s-au gândit sau au avut habar votanții de serviciu? Este in plină desfășurare competiția Cupa României. Am ridicat, personal, problema schimbărilor în această competiție. Ma refer aici la schimbarea adițională, întrucât regulamentele actuale nu stipulează acest aspect, odată cu modificarea acestuia pentru perioada de pandemie. Nu era un lucru important de discutat? Mi se va spune că până la următoarea etapă de Cupa Romaniei mai este timp. Da, însă au trecut câteva etape din această competiție cu un vid legislativ”.

”Ma cunosc cu presedintele AJF de aproximativ 20 de ani. Faptul ca spun ce gandesc nu ma transforma in dusmanul sau”

”Și ar mai fi ceva de spus în legătură cu colegii mei de competiție. Am avut Adunare Generală în luna noiembrie a anului trecut. In afara subsemnatului, nimeni nu a avut nimic de zis, iar acum plâng toți pe la colțuri. Oameni buni, aveti curajul și spuneți ce gândiți și va nemulțumește! Eu mă cunosc cu actualul președinte de aproximativ 20 de ani, iar faptul că spun ce gândesc nu mă transforma in dușmanul său, cum de altfel, am constatat că nici dumnealui nu gândește astfel. Relatiile personale nu subjuga punctele noastre de vedere, indiferent că acestea converg sau nu în aceeași direcție”. Foto: Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here