Una din cele mai vechi echipe din Dambovita este Vointa Darza. Echipa are traditie in fotbalul dambovitean, fiind infiintata inca din anii 70. Formatia din Darza evolueaza in Liga a 5-a din Ilfov si este formata in proportie de circa 95% din fotbalisti localnici, devotati echipei, care joaca cu sufletul pentru Vointa. Lotul echipei este un mixt de experienta + jucatori tineri, dornici de afirmare.

”Echipa noastra este una din cele mai vechi formatii din judet. Cea mai mare parte din lotul echipei este formata din jucatori localnici. Avem in echipa jucatori de 33-35 de ani, dar si jucatori tineri, de 20 de ani, dornici de afirmare”, ne-a declarat Ionut Gheorghe, presedintele echipei din Darza.

”Obiectivul este promovarea in Liga a IV-a”

Echipa din Darza a avut un parcurs bun in turul campionatul Ligii a 5-a din Ilfov. Vointa a condus aproape tot turul in campionat, dar dupa disputarea unei restante de catre ACS Axi Arena a trecut pe locul secund in clasament. Obiectivul echipei este promovarea in primul esalon din Ilfov, desi conducatorii echipei sunt constienti ca returul va fi unul de foc. Conducerea clubului va perfecta cateva transferuri in aceasta saptamana, care vor intari considerabil echipa.

”Obiectivul echipei este promovarea in Liga a 4-a. Am avut un tur bun, dar speram ca returul sa fie mai bun decat turul si la finalul campionatului sa promovam in Liga a 4-a. Ne asteapta un retur greu, dar avem incredere ca la finalul sezonului ne vom atinge obiectivul de a promova intr-un esalon superior”, spune presedintele Ionut Gheorghe.

Stadion modern, care poate gazdui fara probleme meciuri de Liga a 4-a

Am vizitat recent baza sportiva din Darza. Stadionul este modernizat in totalitate de autoritatile locale din Crevedia, primarul Florin Petre si Consiliul Local alocand fonduri consistente pentru refacerea stadionului. Desi a avut posibilitatea sa evolueze in Liga a 5-a din Dambovita, Vointa a ales sa evolueze in Ilfov, in Liga a 5-a. ”Am ales sa evoluam in Liga a 5-a din Ilfov pentru ca in judetul vecin sunt baze sportive mai bune, care nu se pot compara cu cele din Dambovita. Avem sprijinul domnului primar Florin Petre si al Consiliului Local, care ne sprijina cu cheltuielile de transport si arbitraj. De asemenea, dorim sa multumim oamenilor de bine de langa echipa si celor care ne sprijina pentru ca echipa sa aibe toate conditiile necesare”, spune presedintele din Darza.

”Putem sa evoluam fara probleme in Liga a IV-a”

In eventalitatea in care echipa va termina pe primul loc la sfarsitul campionatului, presedintele clubului spune ca sunt resurse financiare pentru ca echipa sa evolueze in Liga a 4-a din sezonul urmator. ”Daca vom promova in Liga a 4-a la sfarsitul sezonului, vom juca cu siguranta in primul esalon din Ilfov in sezonul urmator. Avem sprijinul primariei din Crevedia, plus ca avem promisiunea ca vom fi sprijiniti de cativa sponsori. Vom aloca o parte din buget si formatiei de juniori, pentru ca vom fi obligati sa avem si o formatie de juniori la acest nivel. La Darza fotbalul se mananca pe paine, la meciurile noastre asistand 2-300 de spectatori la fiecare meci” mai spune Ionut Gheorghe.

Lotul echipei in returul campionatului va fi urmatorul:

Robert Costache, Razvan Clipea, Catalin Paun, Gabriel Ionita, George Ciontu, Madalin Ionita, Alexandru Iftimie, Marian Costache, Valeriu Nitu, Marius Sandor, Adrian Stefan, Marian Constantin, Laurentiu Trandafir, Alin Czinc, Daniel Mihai, Ionut Stoica, Ionel Ionita, Adrian Costache, Nicolae Ionita. Presedinte: Ionut Gheorghe. Delegat: George Nastase.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here