Unul dintre fotbalistii romani care evolueaza in Anglia este Madalin Fanache. Bucsenean la origine, a jucat fotbal la Unirea Bucsani, circa sase ani, de la 16 ani pana la 22 de ani. Din acest an jucatorul dambovitean evolueaza in Anglia, la A.F.C.Spelthorne Sports, o echipa din Surrey County Intermediate League. S-a prezentat la echipa engleza inca din toamna, dar a intampinat dificultati cu cartea verde. A dat probe de joc, conducatorii de la A.F.C.Spelthorne Sports fiind multumiti de calitatile jucatorului de la Bucsani.

A fost legitimat de clubul englez in ianuarie, evoluand deja in 4 partide pentru echipa care evolueaza in Surrey County Intermediate League. In trei partide a fost titular, evolutiile acestuia fiind foarte bune. A debutat cu gol, dupa aceea trecandu-si in cont inca trei reusite. A.F.C.Spelthorne Sports se afla pe locul sase in clasament, dar conducatorii echipei spera ca echipa sa mai urce cateva locuri in clasament.

Singurul strain din echipa. A.F.C.Spelthorne Sports are mai multi sponsori si isi disputa meciurile in nocturna

Madalin Fanache este singurul roman din echipa engleza, restul componentilor lotului fiind englezi. Echipa are mai multi sponsori, fotbalistii lui A.F.C.Spelthorne Sports avand salarii si prime de joc. Fanache nu primeste deocamdata nimic de la club, evoluand de placere. Echipa care evolueaza in Surrey County Intermediate League dispune de o baza sportiva moderna, meciurile de pe teren propriu fiind disputate sambata, la nivelul reflectoarelor. Nivelul este destul de ridicat, cam de nivelul Ligii a treia din Romania, spune Madalin Fanache.

”Nivelul este destul de ridicat. Sunt numai localnici in echipa, eu sunt sigurul strain. Toti componentii echipei sunt tineri, sub 23 de ani. Jucam din entziasm, speram sa o facem cat mai bine si sa obtinem victorii care sa ne urce in clasament. Nu primesc salariu de la echipa, dar am o intelegere cu conducerea clubului sa pot pleca in cazul unei oferte mai avantajoase. Sper sa pot prinde un contract la o echipa dintr-o liga superioara. M-as intoarce sa joc si in Romania, intr-o liga superioara”.

A.F.C.Spelthorne Sports s-a calificat in finala Cupei Angliei pe regiune

Daca in campionat A.F.C.Spelthorne Sports ocupa locul sase, in Cupa Angliei echipa s-a descurcat mult mai bine, ajungand pana in finala Cupei Angliei pe regiune. Finala se va disputa pe 20 aprilie, echipa lui Madalin Fanache intalnind pe Hayes Hilingdon FC. ”Este o mica performanta a echipei noastre sa disputam finala. Speram sa o castigam si sa mergem mai departe. Din cate am inteles, finala va fi transmisa la TV, de un post local, si se va dipsuta in nocturna, pe un stadion de cateva mii de locuri”, spune jucatorul din Bucsani.

Chiar daca nu castiga bani de la A.F.C.Spelthorne Sports, jucatorul dambovitean evolueaza cu toata pasiunea pentru echipa, spunand ca satisfactiile financiare vor veni pe parucurs. ”Nu ma gandesc la bani acum. Daca evoluez bine, vor veni si banii”. Succes, Madalin, bafta in realizarea obiectivelor pe care ti le-ai propus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here