Reporterii site-ului nostru au fost prezenți la șase meciuri din campionatul județean de fotbal sâmbătă și duminică. Din punct de vedere al arbitrajului, două meciuri mi-au atras atenția în mod deosebit: AFC Raciu-Sportul Vlădeni și Publirex Ciocanești-Viitorul Caragiale. Arbitrajele la meciurile respective au fost deosebite, aproape perfecte!

E drept, au beneficiat de brigăzi de arbitri cu experiență, și poate și meciurile nu au fost foarte dificile. Dar meciul și-l mai face și arbitrul, nu? Am văzut prima repriza a meciului dintre AFC Raciu-Sportul Vlădeni. Brigada de arbitri a fost una tare: Mihai Motan, Ionuț Onicescu, Adrian Păunescu. Motan a promovat în acest sezon la ”B”, iar Onicescu si Păunescu activează cu succes în Liga a 3-a.

”𝗖𝗲 𝗰𝗮𝘂𝘁𝗮 𝗠𝗼𝘁𝗮𝗻 𝗹𝗮 𝗥𝗮𝗰𝗶𝘂?!”, m-a intrebat un localnic, aluzie la faptul ca Motan vine de la Liga a 2-a la Liga a 5-a. Toti trei au arbitrat aproape perfect! Motan se vede ca a acumulat experienta, dar se vede ca a jucat si fotbal. A prestat un arbitraj modern centralul targovistean, care i-a incantat pe cei prezenti la Raciu. In urma cu mai multi ani, cand era la inceput, i-am luat un interviu, in care ne spunea ca vrea sa faca cariera in arbitraj. ”Si acum mai am revista, Costinele!” , mi-a spus Motan la pauza jocului.

Acum, centralul Motan, chiar a facut cariera in arbitraj. A promovat in Liga a doua si sper sa promoveze chiar mai sus! Nu am apucat sa il felicit pentru promovare. O fac acum, cu scuzele de rigoare. Bravo, Mihai, sper sa nu te opresti aici! Ai calitati, si poti face pasul chiar catre Liga 1! Felicitari!

Ioana Mihalachioiu, Florin Filip si Denisa Predica, arbitraj de clasa la Ciocanesti-Caragiale

Dupa meciul de la Raciu, ne-am deplasat la Ciocanesti, la meciul dintre Publirex si Viitorul Caragiale. Partida a fost arbitrata de o brigada formata din  Ioana Mihalachioiu, Florin Filip si Denisa Predica. Daca la meciul de la Raciu aveam asteptari ca arbitrajul sa fie bun, cei trei fiind divizionari B si C, la Ciocanesti, arbitrajul a fost un mixt, intre exeperienta si tinerete. Am fost coleg multi ani cu Ioana Mihalachioiu, cam 20 de ani.

Aceasta a avut chiar primul meci ca arbitru chiar cu subsemnatul! Am facut aceasta precizare pentru a sublinia faptul ca o cunosc de foarte multi ani pe Ioana. Am văzut-o la zeci de meciuri de cand nu mai sunt arbitru, poate chiar la mai multe. Prestatia ei de duminica a fost aproape perfecta! Niciodata nu am vazut-o arbitrand asa de bine!

Arbitrajul ei s-a apropiat de perfectiune! Jucatorii i-au acceptat deciziile, desi era un meci derby. A lasat jocul liber cand trebuia, i-a ”ars” cu cartonase cand a trebuit pe jucatori, intr-un cuvand, un arbitraj modern, de clasa. ”Costinele, de mine nu ai scris niodata!”, mi-a spus Ioana, mai in gluma, mai in serios, la Ciocanesti. In primul rand, cand eram arbitru, nu avem voie sa scriu, Ioana. In al doilea rand, de cand nu am mai arbitrat, nu prea am avut timp…

Am scris acum, chiar daca e…cam tarziu. Felicitari, Ioana, arbitrajul de duminica a fost unul de clasa, cum de mult timp nu am mai vazut pe stadionele din judet. Sincer, cred ca a fost cel mai bun meci al tau de cand te vad eu arbitrand! Si te-am vazut la multe meciuri, dar prestatie de duminica a fost deosebita! Felicitari!

Ioana a fost ajutata de doi tineri arbitri care bat la portile afirmarii. Florin Filip este pe lista de monitorizare din cate am inteles, si arbitrajul lui a fost in nota brigazii, adica foarte bine. Supriza mare a fost tanara Denisa Predica. Desi la inceput de cariera, aceasta a arbitrat foarte bine, avand multe decizii curajoase. Felicitari, Denisa, felicitari intregii brigazi de arbitri. A fost o incantare sa vad asemenea arbitraje! Felicitari, tuturor, la cat mai multe meciuri reusite!

Acest articol se referă la două arbitraje care au fost deosebite în opinia mea la meciurile din weekend. Daca ii intreb pe cei de la Voinesti sau pe cei de la Cetatea, cred ca nu au aceeasi parere despre arbitrajul dambovitean in general…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here