Doua echipe au dominat seria in Liga a sasea Sud: Juventus Crovu si Fulgerul Lunguletu. Ambele au fost (re)infiintate in aceasta vara, cele doua echipe detansandu-se de celelalte competitoare. Crovu si Lunguletu au cate 42 de puncte, fiind despartite numai de golaveraj. Lider este echipa din Crovu, Juventus avand golaveraj superior, dar si victorie in meciul direct.

Obiectivul echipei din Crovu este promovarea in Liga a 5-a. Este ca si calificata in play-off

Obiectivul echipei din Crovu a fost promovarea echipei in Liga a 5-a înainte de începerea campionatului, obiectiv care este aproape de a fi realizat. Juventus merge ”ceas” in campionat, avand 14 victorii in cele 15 partide disputate. Singura sincopa a echipei din Crovu a fost la Selaru, 1-4, una dintre echipele bune din serie.

Formata din jucatori din comuna, jucatorii din Crovu nu joaca pe prime, niciun jucator nevand salariu sau prima de joc. Aflata la primul sezon de la reinfiintare, Juventus a avut o jumatate de sezon (aici punem si cele 4 etape din retur) foarte buna, clasandu-se pe primul loc la finalul anului.

Are 10 puncte avans fata de Viitorul Selaru si Sportul Lucieni, fiind ca si calificata in play-off-ul pentru promovare. Are cel mai bun atac din serie, atacantii lui Juventus marcand 76 de goluri, o medie de 5 goluri pe meci! Nici apararea nu se descurca rau, fundasii din Crovu primind 18 goluri, a doua din serie. 

Echipa din Crovu are multi suporteri. Multi dintre ei vin si in deplasare

Juventus isi disputa meciurile considerate meciurile considerate pe teren propriu la Crovu, desi ar fi avut posibil sa joace la Odobesti. Au preferat sa joace acasa, in sat, unde sunt sustinuti la fiecare meci de suporteri. ”Aici este casa noastră. Am facut eforturi ca terenul sa arate bine, amenajandu-l cu forte proprii. Aici vin prietenii nostri, dar si cei care ne sustin. Nu am vrut sa jucam la Odobesti, desi era o baza sportiva mult mai buna. Dar aici suntem acasa” , ne-a marturisit un oficial al echipei din Crovu.

Juventus este sustinat atat acasa, cat si in deplasare de suporteri. Fotbalistii din Crovu sint sustinuti de sotii, prietenii sau cunoscuti, atmosfera fiind frumoasa, relaxanta. Subsemnatul merge cu mare placere la Crovu, desi Juventus evolueaza in Liga a sasea. La meciurile disputate pe teren Crovu poti sa-si serveasca un mic sau bere, atmosfera fiind una de sarbatoare.

Cum Crovu este cam in centrul comunei, la meciurile echipei vin multi suporteri. La ultimul meci la care am asistat, au fost câteva zeci de spectatori, o parte fiind reprezentante ale sexului frumos, desi afara a fost o vreme sa nu dai cainele afara din casa. Un lucru este cert: la Crovu se mananca fotbal pe paine!

Costi Ionita este golgeterul echipei. Are 26 de goluri marcate, un sfert din golurile echipei!

Golgeterul echipei din Crovu este Costi Ionita. Transferat de la Roberto Ziduri, Ionita a tras echipa dupa el, unul dintre ”greii” liderului. A inscris 26 de goluri, un sert din totalul de goluri marcate de lider! Atacantul din Crovu spune ca se astepta ca echipa sa aibe un parcurs bun, Juventus fiind ca si calificata in play-off.

”Ne așteptam să avem un parcurs bun. Suntem un grup unit, avem echipa foarte buna, cu fotbalisti care au jucat mai sus. Avem un avans linistitor fata de locul 3, noi avand un tur foarte bun. Eu spun ca suntem ca si calificati in play-off. Vom face o figura frumoasa in play-off si vom promova in Liga a 5-a” , ne-a declarat Costi Ionita. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here