S a terminat turul, incep analizele! Seria Nord din Liga a 5-aa fost disputată pana spre finalul turului, cand Viitorul Ocnita e ”evadat”, distantandu-se la cinci ”lungimi” de un cvartet format din Unirea Colibasi, AFC Raciu, Victoria Comisani si Vointa Tatarani. Echipa din Ocnita este surpriza placuta din Nord, Viitorul ocupand prima pozitie la finalul turului. Liderul are 39 de puncte, cele patru echipe care sunt in spate au de recuperat un ecart de patru puncte fata de echipa din Ocnita.

Interesant este faptul ca in campionatul trecut Viitorul s- a batut la retrogradare, iar acum se lupta pentru promovarea in Liga a 4-a. Lotul nu a suferit transformari majore, 2-3 jucatori intarind lotul in vara. A fost suficient sa castige 12 partide, in alte trei partide terminand la egalitate. A avut un singur esec, la Colibasi, echipa care a condus multa vreme seria. Conducerea clubului este constienta ca este nevoie de munca multa pentru a promova in primul esalon dambovitean, dar daca va avea posibilitatea de a promova, Viitorul nu se va da la o parte.

”Consider că am făcut o figură frumoasă în acest tur, probabil am surprins multă lume. Anul trecut am parcurs o perioada mai grea, ne-am luptat pentru a scăpa din zona roșie a clasamentului și am reușit să salvăm echipa de la retrogradare, iar anul acesta ne-am propus să nu repetăm ​​această experiență, am încercat să consolidăm lotul și să aspirăm la primele 5 locuri. Faptul că la jumătatea sezonului suntem pe primul loc să arata lucrurile au început să capete contur și nu poate decât să ne bucure. Până la final însă mai este drum lung și este nevoie de muncă și perseverență, dacă vom avea șanse de promovare o să profităm pe cât posibil” , ne-a transmis presedintele Irinel Vlad, care ajută echipa și din teren.

”Vom intari echipa in pauza de iarna”

Chiar daca este pe locul 1 in clasament, echipa din Ocnita doreste sa intareasaca lotul, avand in plan transferarea unor jucatori pe posturile deficitare. ”Desigur, o să aducem câțiva jucători pentru a ne întări. Deși avem un lot omogen, având în vedere că trebuie să ne menținem pe prima poziție, încercăm să acoperim toate posturile astfel încât să nu avem dificultăți. O să fie obositor pentru jucători și de aceea trebuie să fim pregătiți pentru orice ne va rezerva viitorul” , spune presedintele clubului din Ocnita.

”Fotbalul nu înseamnă nimic fără suporteri”

Desi este o echipa de Liga a 5-a, Viitorul are destui suporteri. Echipa este sustinuta atat acasa, cat si in deplasare de numerosi sutinatori. Acestia c hiar contribuie financiar la cheltuielile echipei! In viitor, conducerea clubului are in plan organizarea unor concursuri cu premii pentru suporteri.

”Fotbalul nu înseamnă nimic fără suporteri. Aceștia au un rol esențial, nu încurajează constant, la fiecare meci, fie că este acasă sau în deplasare, iar noi încercăm să ofere satisfacție prin rezultate pozitive. Chiar dacă suntem o comună mică, administrația locală face datoria față de noi și nu este alături, lucru pe care îl poate să îl spun și despre localnici, ceea ce demonstrează că suntem o comunitate unită și sperăm să rămânem așa. La nivelul acesta orice ajutor este bine-venit și pe această cale mulțumim și celor de la AJF pentru inițiativa lor în a oferi sprijin fiecărei echipe”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here