În perioada 11 – 17 martie 2019, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 103 de evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 63 incendii de vegetaţie, 11 acţiuni pentru asigurare zonă, 14 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 9 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de uşă, două salvare animale, două degajări copaci căzuţi pe carosabil şi 3 degajări elemente smulse de pe acoperişuri). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 220 cazuri medicale.

Subunităţile de intervenţie au desfășurat 5 exerciţii pentru antrenamentul personalului de intervenţie, 35 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea și evaluarea căilor de acces și intervenție) şi 10 activităţi de informare preventivă privid regulile şi măsurile ce trebuie respectate la arderea resturilor vegetale şi a vegetației uscate.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here