În perioada aprilie – iunie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, prin polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organizează activități în cadrul Campaniei ”Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, ce are ca scop prevenirea criminalității în mediul rural.

Campania este inițiată de Poliția Română, cu sprijinul OMV Petrom și se derulează la nivel național.

Astăzi, 9 mai, structura de prevenire, împreună cu specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și reprezentanți de la OMV Petrom, au organizat o întâlnire cu elevii de la Școala Gimnazială Gura Ocniței.

Totodată,  la activitate au fost participat și luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale Dâmbovița care le-au prezentat școlarilor echipamentul din dotare și exerciții demonstrative cu câinele.

Astfel, au fost dezbătute teme ce vizează educația antivictimală și antiinfracțională, în scopul conștientizării de către copii a importanței adoptării unui comportament preventiv.

Scopul campaniei este de a reduce riscul de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă cu precădere în zonele rurale, având ca grup țintă copiii cu vârste cuprinse între 9 şi14 ani, dar și adulții.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here