Numărul persoanelor care beneficiază de ajutor social a scăzut semnificativ in ultimul timp in municipiul Târgoviște. Daca in anii trecuți numărul acestora era de câteva sute bune, in acest moment doar 271 de dosare sunt in plată. De asemenea, numărul adeverințelor medicale s-a redus la doar 32, in condițiile in care numărul acestora era de 10 ori mai mare acum câțiva ani.

”19 persoane, beneficiari din municipiul Târgoviște ai Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, au pierdut luna trecută dreptul la ajutor social, din cauza refuzului de a efectua orele de muncă obligatorii.

 Totodată, luna aceasta, municipiul Târgoviște a înregistrat și cel mai mic număr de scutiri medicale aferente asistaților sociali, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Astfel, numărul de adeverințe medicale de scutire de efort a scăzut la 32, in condițiile în care, spre exemplu acum 4 ani, numărul adeverințelor era aproape de 10 ori mai mare.

 În paralel, în aceeași perioadă de referință, s-a redus semnificativ și numărul dosarelor în plată, de la 457 la 271 în acest moment”, a precizat Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here