Sambata, 25 septembrie, stadionul ”Orasenesc” din Titu. O zi speciala pentru Gigi Ionescu, cel mai longeviv observator din cadrul AJF Dambovita. Delegat observator la meciul dintre Urban Titu si Steagul Rosu Colacu, partida va ramane una de referinta pentru nea Gigi (cum ii spun prietenii), meciul de sambata fiind ultimul din cariera impresionanta a venerabilului Gheorghe Ionescu.

Fostul observator, de acum, Gigi Ionescu, are o cariera impresionanta in fotbalul dambovitean, activand nu mai putin de 47 de ani in slujba fotbalului. A fost fotbalist, arbitru in esaloanele nationale, vicepresedinte CJA Dambovita, membru in Comisia de Disciplina sau secretar al CCD.

Nea Gigi are foarte multi prieteni, subsemnatul numarandu-se printre ei. L-am avut observator pe nea Gigi de zeci de ori in cei 19 ani de arbitraj, poate chiar de mai multe ori. Nu m-a suspendat niciodata, desi meritam de mai multe ori. Foarte multi din fotbalul dambovitean a apelat la domnul Ionescu, ajutandu-i pe fiecare. De astazi, fotbalul dambovitean este mai sarac. A pierdut un om de fotbal si un profesionist desavarsit. A castigat, in schimb, un consumator de fotbal.

Nu de putine ori ma intreba daca transmit in direct meciul de la Pucioasa sau de la Moreni. Nu de putine ori am facut schimb de informatii, nea Gigi fiind foarte bine informat. Mananca fotbal pe ”paine”, fiind un consumator inrait de fotbal si nu numai. Nea Gigi, sa stiti ca o sa va mai deranjez. O sa va intreb cand am o nelamurire, pe regulament, sau de arbitraj.

Venerabilul observator a fost premiat sambata de presedintele AJF Dambovita, Ciprian Prisacaru, acodandu-i o placheta, o diploma de onoare si un buchet de flori. Nea Gigi, in numele iubitorilor fotbalului din Dambovita, va dorim multa sanatate, si, vorba dumneavoastra, ”bani in punga”.

In finalul articolului, cateva repere din activitatea impresionanta a lui Gigi Ionescu, realizata de colegii de la AJF Dambovita.

*A debutat ca fotbalist în anul 1971 la Gloria Târgoviște

*A absolvit Școala de Arbitri în anul 1974

 *A arbitrat primul meci în data de 15 septembrie 1974, iar ultimul pe 20 aprilie 1991

 *A promovat din arbitru stagiar, în arbitru categoria a II-a (august 1976), arbitru categoria a I-a (iunie 1978), arbitru republican (septembrie 1983), atingând vârful de carieră ca arbitru asistent la Divizia B

* A arbitrat 850 de jocuri, dintre care 364 la centru și 486 la linie

 *Ca arbitru activ, în anul 1995, a făcut parte din Comisia de delegări a arbitrilor, poziție pe care a mai ocupat-o în perioada 1997-1999

* A fost membru în Comisia de Disciplină din cadrul AJF Dâmbovița (1996 și 2000-2003)

*A fost secretar al Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Dâmbovița (2003-2021)

 *A fost vicepreședinte al Comisiei Județene de Arbitri Dâmbovița (1999-2000)

 *A fost observator în cadrul AJF Dâmbovița din anul 1991 și până astăzi, 25 septembrie 2021

 Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița îi mulțumește domnului 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐈𝐨𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮 pentru activitatea depusă și îi urează multă sănătate!

 Mulțumim, 𝐍𝐞𝐚 𝐆𝐢𝐠𝐢!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here