Astăzi, 27 martie, polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 15 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de operațiuni ilegale cu droguri de risc și substanțe psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate telefoane mobile, tablete, laptopuri, arme supuse autorizării, proiectile, semințe de cannabis, comprimate de ecstasy, cannabis și alte substanțe psihoactive, grindere, cântare și ustensile pentru prepararea substanțelor psihoactive.

Dintre cele 15 percheziții, 13 au avut loc în județul Dâmbovița și 2 în Constanța.

De asemenea, au fost puse în executare 14 mandate de aducere.

În urma investigațiilor polițiștilor, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, s-a reușit documentarea activității unui grup infracțional organizat, structurat pe două celule și specializat în procurarea și furnizarea de droguri și substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, către diverși consumatori de pe raza localităților Târgoviște și Doicești, din județul Dâmbovița.

Din cercetări a reieșit că 2 bărbați, unul de 28 de ani, din Târgoviște, celălalt de 30 de ani, din Doicești, ar fi constituit și coordonat o rețea de distribuție de droguri și substanțe psihoactive, în care ar fi fost implicate alte 10 persoane, din Dâmbovița, iar drogurile ar fi fost procurate din Constanța, de la alți 2 bărbați.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate 15 telefoane mobile, 4 tablete, 2 laptopuri, 2 arme supuse autorizării și 30 de proiectile, 14 semințe de cannabis, 7 grindere, 4 cântare, 77 de comprimate ecstasy, aproximativ 20 de grame de cannabis, 80 de grame de substanță psihoactivă sub formă de materie vegetală, 30 de grame de substanță psihoactivă sub formă pulverulentă, 500 de lei și ustensile de preparare a substanțelor psihoactive.

În cauză se continuă cercetările față de 14 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Activitățile au beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, în aceste activități au mai fost angrenați și polițiști de combatere a criminalității organizate din Ploiești și Constanța, Buzău, luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și de la Detașamentul de Intervenții și Acțiuni Speciale Constanța.

La descinderi au participat și efective de jandarmi din Dâmbovița.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here